A mágnestalpas fúrógépekről röviden

mágnestalpas fúrógép

mágnestalpas fúrógépeket precíz furatok elkészítéséhez használják különféle acélszerkezetek, vázszerkezetek, vagy akár acéltáblák esetében is. Lényegük a biztonságos rögzíthetőség, amit a mágnestalpban található, erős elektromágnes tesz lehetővé. Csupán egyetlen gombnyomás, és a mágnestalpas fúrógép szilárdan rögzül az előre meghatározott pozícióban, majd elindítható, és a fúrásra kész.

Amikor például egy acélszerkezetes csarnok váza épül, sokszor van szükség a helyszínen utólagos furatok készítésére, amelyek helyét az elemek legyártásakor nem lehet pontosan meghatározni. Az ilyen típusú munkák esetében a legbiztonságosabb, egyben legpontosabb berendezés a mágnestalpas fúrógép, amelynek használatához nem szükséges erőt kifejteni, csupán rögzíteni kell, majd egy erre szolgáló kar segítségével, kis erővel a felületre nyomni a fúrófejet. Ez különösen nagy magasságokban jelent biztonságot a kezelő szakember számára.

Továbbá nagyméretű acéltáblák közepén lévő furatok elhelyezésére is tökéletes, mivel az állványos fúrók asztalmérete nem teszi ezt lehetővé.

Mágnestalpas fúrógépekben csiga- és koronásfúrókat egyaránt lehet alkalmazni.

Amennyiben mágnestalpas fúrógépet szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!