Amit a fűrészszalagok fogazatáról tudni érdemes

Azt, hogy milyen fűrészszalagra van szükség, az határozza meg, hogy pontosan mit szeretnénk vele megmunkálni. Természetesen sokféle fűrészszalag létezik, az alábbiakban röviden bemutatjuk, hogyan lehet őket csoportosítani a fogazatuk alapján.

A fogazat egyik lényeges jellemzője a fogosztás. Ez a fogak számát jelenti colonként, állandó és váltakozó verzió különböztethető meg. Ha a fűrészszalag fogosztása állandó, akkor a szalagon egyenletesen helyezkednek el a fogak, ami ideális a jól rögzíthető, kemény, tömör anyagokkal való munkához. Váltakozó fogosztás esetén fogcsoportokról beszélünk, amik szabályosan ismétlődnek a szalagon. Ennek köszönhetően kisebb lesz a rezgés, így könnyebb a nehezen rögzíthető anyagokkal való munka és használható például vékony, üreges munkadarabokhoz is.

A fűrészszalagok másik lényeges jellemzője a fogak alakja. Régen szinte csak a normál, vagyis 0°-os homlokszögűek és a kampó, azaz +10°-os homlokszögűek voltak a jellemzőek. Azonban, mint szinte minden, ez a terület is óriásit fejlődött az elmúlt időszakban. A szakemberek igyekeznek mindig egyre hatékonyabb termékeket kidolgozni. Változtatják a fogak homlok- és hátszögét, valamint a köztük lévő árkok alakját és mélységét. Az a cél, hogy a fűrészszalaggal minél többféle anyag legyen megmunkálható, valamint, hogy a terméknek hosszú élettartama legyen. A +16°-os homlokszögű fogalak például nagyon jó erősen ötvözött anyagok fűrészeléséhez, de a számtalan, fűrészszalagok gyártásával foglalkozó cég óriási választékot biztosít, melynek köszönhetően minden anyaghoz létezik ideális szalag.

Az általunk forgalmazott fűrészszalagok megbízható, hosszú élettartamú termékek, melyekkel minden eddiginél könnyebb tökéletes munkát végezni. Ha termékeinket választja, garantáltan nem fog csalódni!

Amennyiben szeretne többet tudni a fűrészszalagokról vagy vásárolni szeretne belőlük, nálunk a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal bővebb információért a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink szívesen segítenek mindenben!